به نام خدا . شاید تا بحال کلمات فرانت اند و بک اند را شنیده باشید به خصوص اگر یک برنامه نویس وب باشید . امروز با هم بررسی میکنیم که اصلا برنامه نویس فرانت اند و بک اند به چه کسی گفته می شود یا چگونه توسعه دهنده فرانت و بک اند شویم و یا این افراد چه تفاوتی با هم دارند .
فرانت اند ( front-end )
کلمه front به معنای جلو است . در مورد برنامه نویسی وب به کسی که عملیات کد نویسی جلو سایت و چیزهایی که ما میبینیم را انجام میدهد front-end میگویند در واقع برنامه نویس فرانت اند مسئول طراحی رابط کاربری و ظاهر سایت است .
مهارت ها
مهارت هایی که نیاز است یک برنامه نویس فرانت اند وب بداند شامل زبان های HTML ، CSS ، JavaScript و ( کتابخانه های مربوط به این زبان ها ) است . یکی از کتابخانه های مربوط به زبان جاوااسکریپت ، جی کوئری ( JQuery ) است . استفاده از این کتابخانه با شعار کمتر بنویس و بیشتر انجام بده ( write less, do more ) برای راحت شدن کار یک توسعه دهنده فرانت اند ضروری است . یک برنامه نویسی که از این کتابخانه استفاده میکند بهتر و سریعتر به نتیجه می رسد . استفاده از مهارت های بالا برای یک برنامه نویس فرانت اند لازم است .
بک اند ( back-end )
در مقابل کلمه back به معنی پشت است . یک برنامه نویس بک اند وب کسی است که برنامه نویسی قسمت هایی از سایت که ما نمیبینیم را انجام میدهد مثل سرور ، پایگاه داده و مواردی که دسترسی مستقیم به آنها نداریم و قسمت هایی که در پشت سایت قرار دارد .
مهارت ها
زبان های برنامه نویسی PHP ، Java ، Python ، MySQL عمومی ترین و پرکاربرد ترین زبان هایی هستند که یک توسعه دهنده بک اند باید بداند . البته زبان PHP کاربرد بیشتری برای توسعه بک اند وب دارد . این زبان برای برنامه نویسی سرور و مدیریت محتوا استفاده میشود
مقایسه
توسعه دهنده فرانت اند با زبان ها سمت کاربر وب آشنایی دارد و باید با استفاده از آنها ظاهر سایت را طراحی کند که منجر به پیاده سازی یک سایت ایستا ( استاتیک ) میشود همچنین توانایی حل مسائل و مشکلات مربوط به سرور و مدیریت سایت را ندارد . ولی یک توسعه دهنده بک اند باید با استفاده زبان های برنامه نویسی سرور وب سایت قسمت محتوا و محل ذخیره سازی پایگاه داده را مدیریت کند که نهایتا می تواند یک سایت پویا ( داینامیک ) طراحی کند در عین حال یک برنامه نویس فرانت اند با برنامه نویس بک اند باید با هم همکاری داشته باشند تا بتوانند یک سایت منسجم پیاده سازی کنند
به طور مثال
یک خانه را در نظر بگیرید اجزا بیرونی خانه مثل درب ، پنجره ، رنگ آن و دیگر مواردی که ما مبینیم در دسته فرانت اند و دیگر مواردی که نمیبینم و پنهان هستند مثل دکوراسیون خانه ، اتاق ها و هرچیزی دیگری که درون خانه قرار دارد بک اند است پس همانطور که گفتیم قسمت ظاهر خانه فرانت و قسمت باطن خانه بک اند است .
به طور خلاصه
فرانت اند ( front-end ) برنامه نویسی سمت کاربر و بک اند ( back-end ) برنامه نویسی سمت سرور است
خیلی ممنون
من خیلی دوست دارم برنامه نویسی یاد بگیرم
سلام شما میتوانید در دوره های آموزشی مختلف ثبت نام کنید و برنامه نویسی را یاد بگیرید با توجه به اینکه چه زبانی را میخواهید فرا بگیرید در اینترنت شروع به یادگیری کنید که البته سعی میکنیم خودمان هم دوره های طراحی وبسایت را نیز به زودی شروع کرده و به صورت جامع آموزش دهیم